Skip to content

Missie & visie

CHIEF wil de eiwittransitie versnellen voor een gezond en duurzaam leven.

CHIEF wil bewustwording bij de consument vergroten door:

Innovatie: betrekken van (startende) ondernemers van plantaardige producten

Educatie: voorlichting en educatie in breedste zin; niet alleen jongeren, maar ook
volwassenen en professionele doelgroepen.

Fascinatie: beleving en aanbod in de gastronomie, retail, telers, toerisme.

chief-visual

WaAR

CHIEF heeft Altena gekozen als pilotgebied. 

Wat

tray

Restaurant

Proeven is geloven. We inspireren chefs om meer plantaardige producten de hoofdrol te laten vervullen op hun menukaart. Door ze meer informatie en inspiratie te bieden, in samenwerking met innovatieve start-ups en nieuwe productontwikkeling voor dit segment.

education

Educatie op scholen en bij professionals

Weten is eten. De kennis over voeding, in het bijzonder over plantaardige eiwitten, is laag. De groeiende aandacht voor voedseleducatie door programma’s zoals Jong Leren Eten en JOGG biedt kansen om bij aan te haken en aandacht te richten op plantaardig en eiwitten. Niet alleen bij jongeren maar ook bij professionals in de sport en zorgsector.

diet

Proefvelden: de boer op

Zien is begrijpen. Pas als men het met eigen ogen kan zien ontstaat er begrip. Lokale telers én veehouders worden geïnspireerd om proefvelden aan te leggen waar bezoekers, zowel consument als professional welkom zijn. Via een route of georganiseerde excursies.

cooking

Kookstudio / Proefkeuken

Proberen is leren. Bij lokale kookstudios en via online kookdemo’s leren de bezoekers nieuwe bereidingstechnieken en gerechten van uiteenlopende niveaus, van een plantaardige twist op een klassieker tot nieuwe culinaire hoogstandjes.

meeting

Ontmoeten

Kennis delen is vermenigvuldigen. Het verbinden van de verschillende stakeholders in de voedselomgeving is waardevol voor het bevorderen van samenwerking ten gunste van plantaardig. Partijen ontmoeten elkaar daar waar het relevant is. Online of op locatie.

market

Winkel

Geloven is kopen. We helpen de lokale winkeliers bij het positioneren van hun plantaardige aanbod, het verbreden van hun assortiment en de communicatie met de klanten om deze te inspireren vaker plantaardige eiwitten te kopen. De winkeliers bieden ruimte voor experiment en proeverijen op hun winkelvloer.

Wie

Bestuur Stichting CHIEF

Founding Enablers

De leden van de commissie van aanbeveling

Stuurgroepleden